En tur til Tyskland som flere av gruppe 1s medlemmer deltok på, publisert i "Norsk tidsskrift for Brevduesport" Skrevet av Marianne Walente


Torsdag 3.november møttes et knippe dueentustiaster på Kariushøgda i Oslo.

Gruppe 1’s medlem, Tom Arne Skofterød, hadde på eget initiativ ordnet en buss til årets Brevduemesse i Kassel.

Kl. 14.00 satte bussen kurs mot Sarpsborg og ikke ukjente Quality Hotell, og nei det var ikke for å mimre om fjorårets utdeling av VM pokalene eller at Tom Arne selv mottok pokalen som Norgesmester, det var simpelthen for å plukke opp enda flere ivrige dueentustiaster.

Med alle vel ombord, vi var 17 inklusive bussjaføren, var første delmål på turen Gøteborg og fergen til Kiel.

Selve overfarten var meget hyggelig, med langbord og felles middag og senere discotek med musikk for alle og enhver. Det skal nevnes at de aller eldste avsto fra det siste!

Fredag kl 09.00 ankom vi Kiel og på vår vei mot Kassel skulle vi først en tur innom Hannover på et duebesøk hos Horst Sandeck.

Sandeck var ukjent for hos alle men Tom Arne hadde blitt anbefalt å besøke han gjennom sin kontakt i Natural, Patrick Phillipence.

Dette må være et drømmested for en hver duemann!

Det viste seg at Horst Sandeck også drev en butikk som vel egentlig kan sammenlignes med en av det norske Felleskjøpets butikker, både i størrelse og innhold, forskjellen var at her var det kun dueprodukter!

Jeg aner ikke hvor mange forskjellige fòrslag han solgte, men det var flere merker enn noen av oss ante fantes!

Han hadde to store lagerhaller bare med duefor! Videre hadde han i en annen avdeling voilerenetting, redebokser, redeskåler, vanntårn, fortroer osv.

Inne i selve butikker var veggene dekket med hyller fra gulv til tak, fullsatte med forskjellige due-biprodukter. Øynene på mannfolka gikk trill rundt!

Vi fikk også se på hans slaganlegg og hans duer. Det var et flott slaganlegg som han overvåket med et kamera inne fra stuen.

Vi fikk desverre ikke hilse på han personlig da han var syk, men hans kone og to medarbeidere gjorde en ypperlig jobb og vi hadde det svært så koselig.

Sandeck selv satt inne i stuen og fulgte oss med kameraet mens konen hadde han på telefonen og vidreformidlet spørsmål og lignende gjennom den.

    

Horst Sandeck viste seg å være nr 5 i tysk mesterskap og nr to sammenlagt i championatet BRD i 2004.

På siste 15 år har han 94 1. plasser og i 2005 12 første premier mot i gjennomsnitt 3.813 duer!

      

Stamparet hans er av en Grondelaers hann og en Gaby Vandenabeele hunn.

Vi hadde et veldig hyggelig besøk her og det var vel ingen som gikk tomhendte derifra...

Så gikk turen mot Kassel hvor vi booket inn på Hotell Mövenpick som var et virkelig flott hotell og fullstappet med duefolk fra alle land.

Lørdag åpnet messen kl 09.00 og da stod vi på plass.

Det skal nevnes at kvinner og ungdom fikk gratis adgang, mens mannfolka måtte betale!

Selve messen var fantastisk. Over et område med 6 store haller. Fire av hallene var fulle av brevduer og alt en trenger og ikke trenger for å drive med dette. En var for andre dueraser og andre dyr, mens den siste var ren mat hall med levende musikk non stop.

Vi var der fra åpningen kl 09.00 til stengetid kl. 18.00. Det var omtrent den tiden man trengte for å få med seg alt sammen.


 

I fjor hadde messen 45.000 besøkende. Det var en yrende folkemasse der og alle med den  felles interessen duer. Når man så utover den veldige folkemengden fikk man et innblikk i hvor stor sporten virkelig er.

Lørdag kveld kjørte vi til en flott Steak House Restaurant i Kassel, hvor det var nydelig mat og vi hadde det virkelig hyggelig rundt et langbord i det koselige lokalet..

At det ble servert øl i litersglass gjorde ikke stemmningen noe dårligere!

Søndag var vi igjen på plass på messen og fikk handlet det vi hadde sett oss ut forrige dagen og lempet det inn i bussen før vi kl 12.00 satte kursen hjemover.

         

Hjemturen forgikk stort sett i bussen kun avbrutt av to kortere fergeturer, en fra Tyskland til Danmark og en videre fra Danmark til Sverige. Derifra var det strake vegen rett hjem!

Vi  var alle enige om at turen og opplegget til Tom Arne var veldig bra.

De fleste av oss hadde ikke andre forventninger til turen enn felles buss fram og tilbake da vi meldte oss på, men etter påmeldingsfristen hadde gått ut mottok vi et brev fra Tom Arne med en plan for hele turen og besøket hos Horst Sandeck.

Det eneste som manglet på turen var enda flere deltagere, vi hadde god plass på bussen!

Jeg vil benytte anledningen til nok engang å takke Tom Arne, turoperatøren, for denne meget hyggelige weekenden og håper at enda flere benytter seg av dette tilbudet neste år.